יום רביעי, 28 בספטמבר 2011

קצת דברים שכדאי לדעת לפני ראש השנה, מהרב חייא בו-חמו:

-אסור להכין כלום מיו"ט אחד לשני, ולא מיו"ט לשבת (בלי עירוב תבשילין), ולא מיו"ט טוב לחול! האיסור כולל להכין אוכל או לסדר שולחן או לשטוף כלים וכו'.
-כדי שיהיה אפשר לבשל ולסדר שולחן וכו' מיו"ט לשבת צריך לעשות עירוב תבשילין:
העירוב מורכב מכזית (30 גרם) תבשיל (נהגו לשים ביצה מבושלת בקליפתה), וכביצה (60 גרם) פת, לברך, לומר את הנוסח (נמצא במחזורים) ולעטוף במקום שמור עד אכילתו בשבת (עדיף בסעודה שלישית).
העירוב תבשילין עוזר שיהיה מותר להכין מיום שישי לשבת לא מיום חמישי לשבת!
-להכין 3 מערכות נרות (זוג ליו"ט ראשון, זוג ליו"ט שני, והמערכת נרות הרגילה של שבת), מי ששכח להכין מערב יו"ט יכול להשתמש ביו"ט בנרונים או לתקוע את הנר חלב בתוך הפמוט חזק אבל לא להדביק ע"י חימום של הנר, בנרות שמן מותר להכניס את הפתילה לתוך המצוף בשינוי (לא בדרך הרגילה).
-צריך להכין שני נרות נשמה, אחד שמדליקין בערב החג, ואחד שמדליקים מהקודם בערב החג השני.
-בשני ערבי יו"ט הנשים מברכות 'שהחיינו', ועדיף שיהיה להן גם בגד חדש או פרי חדש
-כדאי לא לישון בשני הבקרים של רה"ש מאחרי הזריחה עד חצות כי אז העולם נידון ויכול להיות שידונו אותך בזמן שאתה ישן וגם מזלך ח"ו יישן...
-עדיף שכל האוכל יהיה מוכן מערב יו"ט, אם לא הכין מותר ע"י עירוב תבשילין.
-מותר לרחוץ כל גופו ביו"ט (בבית לא במרחץ ציבורי) רק במים שהוחמו בדוד שמש או בדוד חשמל מערב יום טוב או במים פושרים, מים שהתחממו ביו"ט עצמו (לא מהדוד שמש) מותר לרחוץ בהם רק ידיו ורגליו.
-מותרת אך ורק העברת אש מאש קיימת לא להדליק אש חדשה אפי' מגפרור.
-מותר (מבחינת יו"ט לא מבחינה בריאותית!!!) לעשן סיגריה או נרגילה, בתנאי שההדלקה תהיה מאש קיימת והגפרור או הסיגריה יונחו בנחת על משהו (לא דליק) אבל לא לזרוק בחזקה כדי שיכבה.
-אסור לכבות ביו"ט! אבל מותר להנמיך או להגביר את הגז לצורך הבישול, ומותר לשים על הגז קומקום מלא עד הסוף כדי שכשירתח יגלשו המים ויכבו את האש ואז יהיה מותר לסגור את ברז הגז.
-לא לכבות ולהדליק חשמל ביו"ט!
-מותר ללוש עיסה ביו"ט אבל לשרוף את החלה שהופרשה מעיסה זו רק במוצ"ש (או ביו"ט עצמו לעטוף בנייר לשים בשקית ולשים בפח).
-אם העיסה נילושה לפני יו"ט אסור להפריש ממנה ביו"ט עצמו.
-כתוב שצריך שבגדי היו"ט יהיו יפים יותר מבגדי השבת! כי כתוב ביו"ט "ושמחת בחגך".
-צריך לשמח את אשתו בבגדים יפים ותכשיטים נאים לכבוד החג (לפני כל חג לא רק רה"ש...), ואת ילדיו בבגדים וצעצועים כדי שתיכנס בהם שמחת החג.
-כתוב בירושלמי (שבת ס"פ טו'): "לא ניתנו שבתות וימים טובים לישראל אלא לעסוק בהם בתורה", אם בימות החול אנחנו יכולים להגיד שעבדנו בשביל להביא אוכל הביתה, בשבת ויו"ט אין תירוצים...

חג שמח, ושנה טובה ומתוקה!!!

אין תגובות: